«Στην Κύπρο συνεχίζεται ο διάλογος των δύο ηγετών για επίλυση του Κυπριακού», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά την συνάντηση που είχε σήμερα Πέμπτη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, σημειώνοντας πως, «ο διάλογος αυτός θα γίνει εφ’ όλης της ύλης και επί των έξι κεφαλαίων με στόχο να σμικρυνθούν οι διαφορές».

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν την 1η Φεβρουαρίου, είπε, για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης. Ερωτηθείς για το εάν θα οριστεί ημερομηνία για νέα Διάσκεψη για την Κύπρο, απάντησε ότι είναι και αυτό ένα θέμα το οποίο θα τεθεί προς συζήτηση, σημειώνοντας ότι η Διάσκεψη της Γενεύης δεν ήταν το τέλος της συζήτησης σε πολιτικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Τουργούλ Τουρκές, ο οποίος ζήτησε να ισχύσουν και για τους Τούρκους πολίτες οι τέσσερις ελευθερίες μετακίνησης που ισχύουν στην ΕΕ, ανέφερε ότι τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν αρνητικό κλίμα, τονίζοντας ότι δημιουργούν «την ανάγκη να πούμε ότι δεν είναι δυνατόν με ανάλογες αξιώσεις να έχουμε λύση του κυπριακού». Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Τουρκές για τις πληθυσμιακές αναλογίες τις χαρακτήρισε αβάσιμες και αστήριχτες.

Ο κ. Αναστασιάδης, κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Έσπεν Μπαρθ Έιντε περί πενταμερούς με παρατηρητή την ΕΕ. Όπως είπε, η παρουσία της ΕΕ απαιτείται, συμπληρώνοντας ότι θα μεταφέρει στον κ. Άιντε την επιθυμία να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης