Aπό την 1η Ιανουαρίου του 2017 τερματίζεται η έκτακτη εισφορά 10% στο μισθολόγιο του δημοσίου και ημικρατικού τομέα, η οποία επιβλήθηκε το 2011 λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας από το βήμα του 53ου Ετήσιου Συνεδρίου της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι μέσα από τον ίδιο δημιουργικό διάλογο που αποπαγοποιήθηκαν εκατοντάδες θέσεις προαγωγής, ενώ από την 1/1/2017 θέλω να νιώθω βέβαιος ότι θα τερματιστεί η έκτακτη εισφορά που επεβλήθη το 2011».

Αναφορικά με τη μεταρρύθμιση για το κρατικό μισθολόγιο ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι στόχος του σχετικού νομοσχεδίου είναι ο μισθός να προσαρμόζεται ανάλογα με την οικονομική ανάπτυξη.

Επανέλαβε ότι μέσα από τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα κοινός στόχος κυβέρνησης και ΠΑΣΥΔΥ είναι η κατάργηση του πελατειακού κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβεβαίωσε τους κρατικούς υπαλλήλους ότι δεν θα χρειάζονται κομματική ταυτότητα ή παρέμβαση κρατικών αξιωματούχων για την ανέλιξή τους στο Δημόσιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης