Εάν κάτι χαρακτήρισε ως άνθρωπο τον Γλαύκο Κληρίδη είναι το γεγονός ότι υπήρξε ανέκαθεν μαχητής της Δημοκρατίας και οραματιστής της Ειρήνης, ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στον χαιρετισμό του στα αποκαλυπτήρια γλυπτού προς τιμήν του Γλαύκου Κληρίδη στη Γερμασόγεια, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη, την οποία, όπως είπε, άφησε σε εμάς υποδεικνύοντας ως χρέος να εργαστούμε με σθένος, προτάσσοντας πάντοτε την εθνική ενότητα και ομοψυχία, προκειμένου να πετύχουμε την επανένωση της πατρίδας μας και την απαλλαγή της από την κατοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ο δικός του διεκδικητικός πολιτικός ρεαλισμός και ορθολογισμός, στη βάση πάντοτε της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, που πρέπει ανεξαρτήτως της πολιτικής ή κομματικής μας υπόστασης, να καθορίζει τους χειρισμούς μας.

Δικαιώνοντας τις δικές του προσδοκίες και ακατάβλητες προσπάθειες για την επιβίωση του Ελληνισμού σε αυτό τον τόπο και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την πατρίδα μας, θα ήθελα για ακόμη μία φορά να σας διαβεβαιώσω για την κοινή και αποφασιστική μου βούληση, κοινή με τους οραματισμούς του Γλαύκου Κληρίδη, του πολιτικού μου μέντορα.

Τη βούληση και την αποφασιστικότητα να συνεχίσω να εργάζομαι μέχρι λήξεως της θητείας μου άοκνα, για την εξεύρεση μιας λύσης που να σέβεται την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ασφάλεια του Κυπριακού Ελληνισμού, που δεν θα παραγνωρίζει τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων, αλλά θα διασφαλίζει μια πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως καθ’ ομολογείται, ο Γλαύκος Κληρίδης υπηρέτησε την Κύπρο με γνήσια, ανιδιοτελή αγάπη και αφοσίωση, επιδιώκοντας συνειδητά ως πολιτικός να είναι ωφέλιμος και όχι αρεστός».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης