Σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει στην έκδοση νέας παράνομης οδηγίας NAVTEX, τότε θα πρόκειται για ανησυχητική εξέλιξη. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επισημαίνοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση, οι προοπτικές για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, δεν θα είναι καθόλου ενθαρρυντικές.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι για το θέμα το μόνο που υπάρχει, προς το παρόν ,είναι το χθεσινό δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Κίπρις, η οποία έκανε λόγο για νέα παράνομη οδηγία για το Μπαρμπαρός με ισχύ από τις 5 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί και αναλόγως των εξελίξεων θα ληφθούν και αποφάσεις.

Σε περίπτωση που η Τουρκία, είπε ο Εκπρόσωπος, προχωρήσει σε νέα οδηγία για ναυτιλωμένους, τότε θα συνεχίσει να ισχύει ο λόγος αναστολής της συμμετοχής μας στη διαπραγματευτική διαδικασία.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, σε συνέντευξη του στη Cyprus Weekly, ότι το θέμα των υδρογονανθράκων δεν γίνεται να αποσυνδεθεί από το κυπριακό, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε πως εάν ο κ. Άιντα επιθυμεί να επαναρχίσουν συνομιλίες, τότε θα πρέπει να εργαστεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να στραφεί προς την Άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη πως τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν εξουσία να απαιτήσουν να ενταχθεί στις συνομιλίες το θέμα των υδρογονανθράκων.

Διαβάστε επίσης:

Λευκωσία: Αποδοκιμάζει δηλώσεις του απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015, 11:43

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης