Οι οδηγίες προς ναυλωμένους (navtex), που εξέδωσε η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ «δεν ισχύουν», τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Για εμάς αυτές οι navtex, αυτές οι οδηγίες προς ναυλωμένους δεν υπάρχουν. Έχουν ήδη ακυρωθεί και κανείς δεν λαμβάνει υπόψη ή προσδίδει την όποια νομιμότητα σε αυτές», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η συνέχιση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κύπρου είναι η «καλύτερη απάντηση προς την Τουρκία», ενώ προσέθεσε ότι τα αποτελέσματα της εν εξελίξει γεώτρησης αναμένονται σύντομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι πρόκειται για τη συνήθη, προσφιλή τακτική της Τουρκίας, που βλέπουμε εδώ και καιρό, και η οποία εκδηλώνεται είτε με δημόσιες δηλώσεις, είτε με τέτοιες ενέργειες.

Για την επίθεση κατά της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Afrika o κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η κυπριακή κυβέρνηση κινείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ παρέπεμψε και στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Φεβρουάριο, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να εγείρει το θέμα. Πρσέθεσε ότι εντός Απριλίου αναμένεται να ετοιμαστεί και το πρώτο προσχέδιο της έκθεσης προόδου της Τουρκίας, όπου τα τελευταία χρόνια η Κύπρος έχει πετύχει να συμπεριληφθούν και οι υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που αφορούν και την Κύπρο. Δηλαδή, συμπλήρωσε, αναδεικνύεται η ευθύνη της Τουρκίας για το ό,τι γίνεται στις κατεχόμενες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης