Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδίωξε τη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τον Μουσταφά Ακιντζί στο Νταβός, προκειμένου να διαφανεί, ενώπιον του Μπαν Κι Μουν η πραγματική κατάσταση στις συνομιλίες δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι σημαντική και η παρουσία του Μουσταφά Ακιντζί στη συνάντηση για να ξεκαθαριστεί, παρουσία του Γενικού Γραμματέα, πού υπάρχει πρόοδος, δυσκολίες, σμίκρυνση διαφορών, αλλά και τι μπορεί να γίνει για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.
 
Σχολιάζοντας τις επιφυλάξεις, οι οποίες έχουν εκφραστεί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδιώκει τέτοιες συναντήσεις για να μεταφέρει στον Γενικό Γραμματέα τα μηνύματα που θέλει. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε, τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης, επισημαίνοντας ότι η ε/κ πλευρά έχει ξεκάθαρες θέσεις για το πώς μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία και να βρεθούν λύσεις.
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απέρριψε τις εκτιμήσεις περί αναβάθμισης του Τουρκοκύπριου ηγέτη, τονίζοντας ότι η συνάντηση γίνεται στο περιθώριο ενός οικονομικού φόρουμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, χαιρέτισε τις ανακοινώσεις κάποιων πολιτικών δυνάμεων για την αξιοποίηση της συγκυρίας της παρουσίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Νταβός.

Πηγή: philenews.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης