«Να με κατηγορήσουν αν κάνω κακή χρήση των χρημάτων»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, 15:13
«Να με κατηγορήσουν αν κάνω κακή χρήση των χρημάτων»
«Θα δικαιούται ο καθένας να με κατηγορήσει αν κάνω κακή χρήση αυτών των χρημάτων», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β', μετά τις καταγγελίες από την Εκκλησιαστική Επιτροπή της Παναγίας του Τράχωνα.

«Δεν μπορεί ο καθένας να μου πει τι θα κάνω μέσα στην Εκκλησία. Εγώ θα κρίνω. Θα με κρίνουν αν δεν κάνω καλά τη δουλειά μου. Αλλά εγώ θα κάνω καλά τη δουλειά μου γιατί ξέρω τις ανάγκες» ανέφερε.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με την ηγεσία της ΕΔΕΚ και ερωτηθείς για το θέμα ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι την Εκκλησιαστική Επιτροπή της Παναγίας του Τράχωνα, ούτε την γνωρίζει ούτε θέλει να την γνωρίζει και πρόσθεσε ότι η διοικούσα εκκλησία και η κάθε Μητρόπολη και η Αρχιεπισκοπή, έχει ένα συντονιστικό ρόλο με βάση τον οποίο μπορεί να παίρνει λεφτά από ενορίες που έχουν πλεονάσματα και να δίνει σε ενορίες που έχουν ελλείμματα.

«Είναι αρεστό σε όλους όταν η Αρχιεπισκοπή δίνει €4 εκατομμύρια ετησίως για το μισθό των κληρικών σε όλη την Κύπρο και υπάρχουν πάρα πολλές ενορίες που αν δεν έδινε η Αρχιεπισκοπή τα λεφτά δεν θα μπορούσαν να πάρουν μισθό οι ιερείς. Και το ότι δίνει άλλα €4 εκατομμύρια για το κοινωνικό παντοπωλείο, για τα σάντουιτς των παιδιών στα σχολεία, για ασθενείς, για φτωχούς φοιτητές και για όσους υποφέρουν. Η Αρχιεπισκοπή δίνει κάθε μέρα και δεν έχει καμία μηχανή να κόβει λεφτά» ανέφερε.

«Αυτό τον συντονιστικό ρόλο θα συνεχίσει να τον έχει η Αρχιεπισκοπή και θέλω να καταλάβουν οι πάντες ότι τα χρήματα του κόσμου που βάζει στο παγκάρι δεν είναι ούτε του Αρχιεπισκόπου, ούτε των Επιτρόπων, ούτε των Παπάδων, αλλά του λαού, όχι των πλουσίων και εκείνων που δεν έχουν ανάγκη αλλά εκείνων που έχουν ανάγκη» σημείωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, 15:16