Μία πράσινη καρό βαλίτσα, την οποία ενδεχομένως ο serial killer είχε αφήσει σε κάδο σκουπιδιών δίπλα σε ένα εστιατόριο, αναζητεί η κυπριακή αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης» της Κύπρου.

«Μία μεγάλη, πράσινη καρό βαλίτσα είχε βρει τέλη περασμένου Φεβρουάριου στον μεγάλο κάδο σκουπιδιών της ιδιοκτήτρια εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή Ιδαλίου. Προσπάθησε να τη σηκώσει, αλλά ήταν πολύ βαριά, και έτσι την άφησε στον κάδο μέχρι την επόμενη αποκομιδή των σκυβάλων. Τότε την παραξένεψε το γεγονός, αλλά δεν έδωσε περισσότερη σημασία.  Όταν όμως είδε τη φωτογραφία του Μεταξά στις εφημερίδες, αναγνώρισε στο πρόσωπό του το άτομο με το οποίο είχε έρθει τετ α τετ στο εστιατόριό της λίγες μέρες πριν αυτός συλληφθεί για τον φόνο της Mary Rose, καθώς είχε συνφάγει εκεί με παρέα. Όταν πλέον άρχισαν να αναζητούνται και οι βαλίτσες με τα πτώματα, η γυναίκα άρχισε να υποψιάζεται. Η ίδια μιλά στον ”Π” για το περιστατικό με τη βαλίτσα. Όλες οι πληροφορίες έχουν διαβιβαστεί από την εφημερίδα μας στην αστυνομία και θα διερευνηθούν» επισημαίνει ο «Πολίτης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι κρύβει ακόμη η Κόκκινη Λίμνη

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι προσπάθειες της αστυνομίας για τον εντοπισμό κι άλλων θυμάτων του «Ορέστη». Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου αναφέρει στο ρεπορτάζ της Τετάρτης 8 Μαΐου: Για 25η μέρα συνεχίζονται οι έρευνες σε Μιτσερό και Ξυλιάτο, για τον εντοπισμό των θυμάτων του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά. 

Το υπερσύγχρονο σύστημα σόναρ μεταφέρεται σήμερα στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, για να αρχίσει σκανάρισμα των νερών με σκοπό τον εντοπισμό του πτώματος της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose, θύματος του 35χρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κόκκινη Λίμνη θα παραμείνει η ρομποτική κάμερα, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στη δυτική και στη βόρεια πλευρά, για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, στην οποία ο καθ΄ομολογία κατά συρροή δολοφόνος φέρεται να τοποθέτησε ένα από τα θύματά του και να την πέταξε στη λίμνη.

Χθες ο δύτης εισήλθε στα νερά δύο φορές, ωστόσο δεν ανασύρθηκε κάτι, εκτός από δύο αντικείμενα τα οποία δεν συνδέονται με την υπόθεση.

«Ευελπιστούμε τις επόμενες μέρες να ανασυρθεί και η τρίτη βαλίτσα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, κατά τη διάρκεια χθεσινής του επίσκεψης στο Μιτσερό.

Στο μεταξύ, δύο δικηγόροι διορίζονται ως ποινικοί ανακριτές για να εξετάσουν τις καταγγελίες περί λαθών στους χειρισμούς αστυνομικών για αναφορές εξαφανισμένων γυναικών.

Πυρά ομαδόν κατά της αστυνομίας της Κύπρου

Στο μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι στις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας της αστυνομίας παραμένει η πρόληψη του οργανωμένου εγκλήματος έδωσε ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, σημειώνοντας παράλληλα πως η απαίτηση για απόδοση ευθυνών στην υπόθεση με τις εξαφανισμένες γυναίκες είναι και δική τους.

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Αρχηγός της Αστυνομίας παραδέχθηκαν ότι οι οδυνηρές εξελίξεις γύρω από τη φρικιαστική δράση του κατά συρροή δολοφόνου έπληξαν το κύρος της αστυνομίας, για το οποίο έδωσαν υπόσχεση ότι θα εργαστούν για να το αποκαταστήσουν. Ο Ν. Αναστασιάδης υπέδειξε στον νέο Αρχηγό της Αστυνομίας πως αναλαμβάνει το τιμητικό αξίωμα του Αρχηγού έχοντας την ευθύνη αποκατάστασης του κύρους της Δύναμης, ενώ τον κάλεσε να καταβάλει το σύνολο των δυνάμεών του για την πάταξη του εγκλήματος. Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης αναγνώρισε πως υπάρχουν προβλήματα, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως ο Κ. Μιχαηλίδης θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών τόσο του ίδιου όσο και της κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον απερχόμενο Αρχηγό, ο οποίος, όπως είπε, αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο όσον αφορά στην αναδιοργάνωση της Δύναμης, ενώ υπογράμμισε τη σημαντική βελτίωση στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και στην έγκαιρη πρόληψη εγκληματικών ενεργειών.

Σχετικά με την απόφαση του για παύση του Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο Κύπριος πρόεδρος επεσήμανε πως βρέθηκε υποχρεωμένος να λάβει τη μη ευχάριστη, όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση να παύσει τον Αρχηγό για να διασώσει το τρωθέν κύρος της αστυνομίας.

Από τη μεριά του, ο Κύπρος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στις δύσκολες και συγκλονιστικές στιγμές που διέρχεται αυτές τις ημέρες το αστυνομικό Σώμα, η κοινωνία και το κράτος. Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα τόσο από τον Αρχηγό της Αστυνομίας όσο και από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να είναι το Σώμα σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας, ωστόσο, όπως επεσήμανε, διαφάνηκε πως δυστυχώς δεν ήταν αρκετά. «Η απώλεια γυναικών και παιδιών έχει πλήξει το γόητρο και την τιμή της κυπριακής αστυνομίας, αναδεικνύοντας λάθη και παραλείψεις» σημείωσε. Ο Κύπρος Μιχαηλίδης εξέφρασε τη λύπη και τον αποτροπιασμό του, ενώ ζήτησε ένα μεγάλο συγγνώμη γιατί η αστυνομία δεν κατάφερε να προστατεύσει τις αθώες ψυχές που έχασαν τη ζωή τους στα χέρια του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως οι αμελείς πράξεις μελών της αστυνομίας θα εντοπιστούν και θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που αναλογούν, έτσι ώστε να δοθεί το μήνυμα πως η αστυνομία βρίσκεται κοντά στον πολίτη, χωρίς ρατσιστικές προλήψεις. «Είμαι βέβαιος ότι θα κατορθώσουμε να δώσουμε απαντήσεις στα δικαιολογημένα ερωτήματα των πολιτών και θα καθησυχάσουμε τις ανησυχίες τους» κατέληξε ο νέος Αρχηγός.

Πηγή: philnews.com και politis.com.cy

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης