Τη λύπη της κυπριακής πλευράς εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, για την επιλογή του Ντερβίς Έρογλου να εξαγγείλει ενώπιον των δημοσιογράφων την πρόθεσή του να προτείνει εντατικοποίηση των συνομιλιών, χωρίς να εγείρει τέτοιο θέμα στη χθεσινή τρίωρη συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστόφια.

Στη γραπτή δήλωση του κ. Στεφάνου σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή δεν ανταποκρίνεται στην κοινή θέση των δύο συνομιλητών για επίδειξη αλληλοσεβασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδεται από τα Κατεχόμενα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, αναφερόμενος στις εισηγήσεις της κυπριακής πλευράς, είπε ότι «με αυτές τις εισηγήσεις ο Χριστόφιας προσπαθεί να ανακοινώσει στη διεθνή κοινότητα ότι θα υπάρξει πρόβλημα για συνολική λύση», προσθέτοντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά εξέφρασε τις απόψεις της για αυτές τις εισηγήσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Αμμοχώστου, ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε πως η επιστροφή της, η διεθνής διάσκεψη και το άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου θα δημιουργήσουν πρόβλημα για συνολική λύση στο Κυπριακό, υποστηρίζοντας ότι «ο Χριστόφιας δεν επιμένει σε αυτές τις εισηγήσεις».

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης