Ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, ανέλαβε τη θέση του πρόεδρου του Στρατηγικού Συμβουλίου του EuroAsia Interconnector, επίσημου φορέα υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) που διασυνδέει τα ηλεκτρικά δίκτυα του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας (Κρήτης-Αττικής) μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων, συνολικής ισχύος 2.000 μεγαβάτ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του EuroAsia Interconnector, Νάσος Κτωρίδης εξέφρασε μεγάλη χαρά και χαρακτήρισε τιμή το γεγονός ότι ο κ. Κασουλίδης έχει ενταχθεί στην EuroAsia Interconnector» επισημαίνοντας ότι «η πρωτοφανής σταδιοδρομία του και η εντυπωσιακή του παρουσία στα διεθνή πολιτικά δρώμενα είναι μεγάλης σημασίας για το έργο EuroAsia Interconnector, ένα έργο που κτίζει γέφυρες μεταξύ ηπείρων και συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ευημερία όλων των πολιτών των εμπλεκόμενων χωρών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ι. Κασουλίδης υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών από το 1997 έως το 2003 υπό τον πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και από το 2013 έως την 1η Μαρτίου 2018 υπό τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Το 2003, ως υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κασουλίδης επέβλεψε τη διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Υπήρξε, επίσης, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2004 έως το 2013, όπου κατείχε διάφορες θέσεις σε επιτροπές, συμπεριλαμβανομένης αυτής του προέδρου της Ομάδας Εργασίας Εξωτερικών Υποθέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης