Ο Ν. Αναστασιάδης διαβεβαιώνει ότι δεν θα αφήσει την Τουρκία να υλοποιήσει τους στόχους της στην Κύπρο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 02:20
Ο Ν. Αναστασιάδης διαβεβαιώνει ότι δεν θα αφήσει την Τουρκία να υλοποιήσει τους στόχους της στην Κύπρο
Η κατεχόμενη Κύπρος συνεχίζει να τουρκοποιείται, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε ομιλία του την Παρασκευή, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει «τον εύκολο δρόμο των συνθημάτων, επιτρέποντας στην Τουρκία, μέσα από τη δειλία, να υλοποιήσει τους στόχους της στην Κύπρο».

«Είναι πραγματικά ντροπή», σημείωσε επίσης ο Κύπριος πρόεδρος, «να νιώθουμε ότι ημέρα με την ημέρα καταγράφονται τετελεσμένα που διαγράφουν ελληνικές πατρίδες, ένα κομμάτι της πατρίδας μας».
Διαψεύδει τα περί ενδιάμεσης συμφωνίας ο Ακιντζί

Δεν τίθεται ζήτημα ενδιάμεσης συμφωνίας, ούτε υπήρξε τέτοια πρόταση, ανέφερε από την πλευρά του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί την Παρασκευή, δηλώνοντας πιστός «στην έννοια της συνολικής λύσης».

Επίσης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι, εάν οι δύο ηγέτες καταλήξουν σε συμφωνία στο εδαφικό και μετά στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, τότε θα έχει προκύψει το πολιτικό πλαίσιο της λύσης. Ο κ. Ακιντζί προέβλεψε ότι «αν όλα πάνε καλά, το δημοψήφισμα θα μπορούσε να γίνει στα μέσα του 2017».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 02:20