Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα καταγγείλει τις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνέρχεται αύριο στις Βρυξέλλες, όσο και κατά τις επαφές που θα έχει στο περιθώριο της συνόδου.

Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης έχει ήδη διευθετηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις τουρκικές ενέργειες στην περιοχή. Η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος της Βρετανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα θέσει το θέμα και στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, ενώ θα έχει την ευκαιρία να το θέσει και στις κατ’ ιδίαν επαφές του με διάφορους ηγέτες.

Αναφερόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι στην ημερήσια διάταξη δεν περιλαμβάνεται συζήτηση των τουρκικών προκλήσεων, αφού έχει καθορισθεί πριν από τρείς μήνες. Πρόσθεσε ωστόσο ότι στην ενότητα άλλα θέματα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφερθεί στις τουρκικές προκλήσεις. Ήδη είπε έχουμε έλθει σε επαφή με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβούλιου. Τόνισε επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ζητήσει όπως το Συμβούλιο στείλει ξεκάθαρο και συγκεκριμένο μήνυμα προς την Άγκυρα.

Πηγή: nomisma.com.cy
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης