Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης τίμησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης τίμησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Με την απονομή του Μεταλλίου της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης τίμησε την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σε ειδική εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο προεδρικό μέγαρο, στη Λευκωσία.

Απευθυνόμενος στην κα Βαρδινογιάννη ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η απονομή του Μεταλλίου είναι «ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και εκτίμησης του πολυδιάστατου κοινωνικού και πολιτιστικού έργου που επιτελείτε, προσηλωμένη διαχρονικά στην ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνάνθρωπους μας και τον ελληνισμό».

Είναι, τόνισε, «μια διάκριση που απονέμεται σε διακεκριμένες προσωπικότητες με εξαίρετη προσφορά προς τον κυπριακό ελληνισμό και τη Δημοκρατία της Κύπρου, ευρύτερα».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι οι πρωτοβουλίες της κας Βαρδινογιάννη, οι οποίες διακρίνονται στη σπουδαία πορεία και την απτή συνεισφορά του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», αλλά και την αποστολή της ως πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO, την αναδεικνύουν σε «ένα φωτεινό παράδειγμα αλτρουισμού και φιλανθρωπίας, που καθοδηγεί το κοινό μας όραμα για ένα καλύτερο αύριο της κοινωνίας».

Η κυρία Βαρδινογιάννη εξέφρασε τη συγκίνηση και τις ευχαριστίες της για την τιμή.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018, 05:37