Με την ευκαιρία της 54ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κύπρου θα πρέπει να επαναβεβαιώσουμε την ακλόνητη αποφασιστικότητά μας ότι:

• θα επιδιώξουμε μια λύση που πράγματι θα καταλύει την κατοχή,
• θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες ολόκληρου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων,
• θα απομακρύνει τους έποικους από την Κύπρο και
• θα καταργεί τις αναχρονιστικές εγγυήσεις του 1960.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, απευθυνόταν στους μαθητές του Λυκείου Παλλουριώτισσας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο σχολείο. Εκεί, μαζί με εκπροσώπους του Γραφείου Εθελοντισμού της ΕΔΕΚ, της νεολαίας του Κινήματος, και της Γυναικείας Σοσιαλιστικής Κίνησης παρέδωσε σχολικά είδη και χρηματική βοήθεια για άπορους μαθητές.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική και κοινωνική κρίση που αντιμετωπίζει ο τόπος, σημειώνοντας πως «έχουμε όλοι ευθύνη θα συνεισφέρουμε στην προσπάθεια της οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας μας».

Υπογράμμισε πως υπάρχουν ευθύνες για το πώς φθάσαμε ως εδώ, που πρέπει να καταλογιστούν, διαβεβαιώνοντας πως «θα παραμείνουμε σταθεροί και αμετακίνητοι μέχρι την υλοποίηση του παλλαϊκού αιτήματος για κάθαρση, εξυγίανση και τιμωρία των ενόχων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασε την πεποίθηση πως όπως έγινε και μετά την εισβολή του 1974 έτσι και σήμερα θα τα καταφέρουμε «με μπροστάρη τη νέα γενιά της πατρίδας μας».

Ο κ. Ομήρου είπε ακόμη πως κατά την επίσκεψή του διαπίστωσε «την τραγική ανεπάρκεια του κράτους σε ότι αφορά στη συντήρηση αυτού του ακριτικού σχολείου το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα στρατεύματα κατοχής και που δυστυχώς παρουσιάζει την εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου».

Πηγή: nomisma.com.cy
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης