Ομαλά διεξήχθη η εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών στο πλαίσιο των Παγκύπριων Εξετάσεων, στην οποία, σύμφωνα με τους αριθμούς της Υπηρεσίας Εξετάσεων παρακάθονται 8.614 υποψήφιοι, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Τέρψα Κωνσταντινίδου.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, η κ. Κωνσταντινίδου ανέφερε πως «σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω από τα Επαρχιακά Συντονιστικά Κέντρα και από όλα τα εξεταστικά κέντρα τα πάντα έχουν λειτουργήσει ομαλά. Η εξέταση διεξάγεται ομαλά. Είμαστε σίγουρη ότι θα διεξαγόταν με αυτό τον τρόπο, διότι έχουμε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία ως Υπηρεσία Εξετάσεων. Έχουμε προετοιμάσει τα συντονιστικά κέντρα, τα εξεταστικά κέντρα, όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία με ειδικά σεμινάρια, έχουν ειδοποιηθεί οι υποψήφιοι μέσω των σχολείων τους αλλά και ταχυδρομικώς το τι πρέπει να κάνουν, τι πρέπει να φέρουν μαζί τους, τι δεν πρέπει να φέρουν μαζί τους. Όλα ήταν ξεκάθαρα και ευτυχώς έχουν λειτουργήσει ομαλά και θα λειτουργήσουν το ίδιο για όλες τις εξετάσεις», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση αν τα εξεταστικά δοκίμια ετοιμάστηκαν χθες Κυριακή, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι η ετοιμασία των θεμάτων γίνεται την προηγούμενη της μέρας της εξέτασης.

«Ειδοποιούνται οι θεματοθέτες μία μέρα πριν, εκτός από τα Νέα Ελληνικά που είναι δύο μέρες πριν, και ετοιμάζονται (τα θέματα) τη νύχτα πριν την εξέταση. Δίνουν τα θέματα σε εμένα. Γίνεται πολλαπλασιασμός, γίνονται οι έλεγχοι από την ομάδα θεματοθέτησης, μπαίνουν σε φακέλους ασφαλείας ανά αίθουσα εξέτασης και ανά εξεταστικό κέντρο και αποστέλλονται στα Συντονιστικά Επαρχιακά Εξεταστικά Κέντρα με φρουρά ασφαλείας την ημέρα της εξέτασης», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν θα διεξάγονται κάθε μέρα εξετάσεις, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι κάθε μέρα θα δίνονται και ένα και πιο πολλά από ένα μάθημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε μέρες που θα έχουμε πάρα πολλά μαθήματα. Με το παρόν σύστημα εξετάζονται γύρω στα 90 διαφορετικά μαθήματα. Άρα κάθε μέρα μπορεί να έχει πολύ περισσότερα από ένα μάθημα που εξετάζονται», πρόσθεσε.

Οι Παγκύπριες Εξετάσεις συνεχίζονται αύριο με το μάθημα Αρμονία – Υπαγόρευση Μουσικού Κειμένου. Η εξέταση αρχίζει στις 08:00 και ολοκληρώνεται στις 13:00.

Αυτή την εβδομάδα, επίσης, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου εξέταση στα μαθήματα Γραφικές Τέχνες (08:00-11:00) και Γαλλικά (08:00-11:15), την Πέμπτη θα διεξαχθεί εξέταση στην Λογιστική (08:00 -11:00), στα Μαθηματικά 4ωρο Τεχνικών Σχολών (Πρακτική Κατεύθυνση) και Αρχαία Ελληνικά (08:00-11:00) και την Παρασκευή θα διεξαχθεί εξέταση στη Φυσική (08:00-11:00) και στα Αγγλικά 4ωρο Τεχνικών Σχολών (08:00- 11:15) .

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης