Με την κατάθεση του αστυνομικού που ήταν υπεύθυνος για τη συλλογή τεκμηρίων από διάφορα σημεία της σκηνής του εγκλήματος, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η ακροαματική διαδικασία για τον τετραπλό φόνο που διεπράχθη το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα.

Θύματα της επίθεσης ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο Yiani Vogli, ένας εκ των δραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορούμενοι είναι οι Loy Dejan 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπέννυ 39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων και Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου συνοδευόμενοι από πάνοπλους αστυνομικούς της ΜΜΑΔ, οι οποίοι βρίσκονταν δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Στην αίθουσα του Δικαστηρίου βρίσκονταν επίσης αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Δύναμης.

Ο Λοχίας Νεόφυτος Νεοφύτου που υπηρετεί στο εργαστήριο διερεύνησης σκηνών εγκλήματος και εμφάνισης αποτυπωμάτων της Υπηρεσίας Εγκληματικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας, ανέγνωσε εκθέσεις που έκανε ύστερα από επισκέψεις του σε διάφορες σκηνές που αφορούσαν το τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα για να συγκεντρώσει τεκμήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι γύρω στη μία τα ξημερώματα της 24ης Ιουνίου 2016, μετέβη μαζί με συναδέλφους του στο εστιατόριο The Stone Garden όπου «νεκροί σε λίμνη από αίματα βρίσκονταν οι Φάνος Θεοφάνους, ο Ηλίας και η Σκεύη Χατζηευθυμίου» ενώ στο «τραπέζι που κάθονταν υπήρχαν πιάτα με φαγητά και προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων».

Προσέθεσε ότι στο έδαφος και σε άλλα σημεία του εστιατορίου όπως σε τραπέζια και καρέκλες «υπήρχαν κηλίδες από αίμα, κάλυκες και θραύσματα από πυροβόλο όπλο».

Ανέφερε επίσης, ότι στο έδαφος μεταξύ των εστιατορίων The Stone Garden και Edelweiss βρισκόταν πεσμένος ανάσκελα ο δράστης Yani Vogli ο οποίος έφερε δύο μαύρες προσωπίδες, μία εσωτερική και μία εξωτερική και δίπλα του υπήρχε ένα έμφορτο πιστόλι τύπου Glock. Είπε επίσης ότι στο παντελόνι του δράστη υπήρχαν διάφορα αντικείμενα τα οποία και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, όπως το αλβανικό διαβατήριο και η ταυτότητα του, ένα δελτίο Τζόκερ και δύο δελτίο ΚΙΝΟ.

Ο μάρτυρας ανέφερε ακόμη, ότι διεξήγαγε έρευνα της σκηνής του φόνου, των δύο εστιατορίων και της γύρω περιοχής, από όπου και συγκέντρωσε διάφορα τεκμήρια.

Μεταξύ των τόπων για την υπόθεση που επισκέφθηκε ο κ. Νεοφύτου, ήταν και η εξοχική κατοικία στον Πρωταρά όπου διέμεναν οι δύο Αλβανοί δράστες πριν την διάπραξη του φόνου. Σημείωσε ότι στο έδαφος στην αυλή της εκείνης της κατοικίας, βρήκε ένα αποτσίγαρο το οποίο και μάζεψε ως τεκμήριο.

Ακόμα μετέβη στο εγκαταλελειμμένο κτήριο του Κολλεγίου Τουρισμού στην Αγλαντζιά, για να διεξάγει έρευνες προς εντοπισμό του καταζητούμενου δράστη Alex Burelli. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, σε ένα δωμάτιο υπήρχαν διάφορα αντικείμενα μεταξύ των οποίων γεμάτα και χρησιμοποιημένα μπουκάλια νερού, φαγητό σε νάιλον σακούλα, αποτσίγαρο και αναπτήρα τα οποία και περισυνέλεξε ως τεκμήρια.

Είπε επίσης ότι μαζί με τον ισοβίτη Χαράλαμπο Ανδρέου, μετέβη σε κατοικία στο Πέρα Χωρίο Νήσου, όπου βρήκε πάνω σε τρέιλερ ένα φουσκωτό σκάφος, ιδιοκτησίας του Ανδρέου.

Ακολούθησε, σύμφωνα πάντα με το ΚΥΠΕ, η επίσκεψη του Λοχία της Αστυνομίας σε συγκρότημα διαμερισμάτων στη Παρεκλησσιά στη Λεμεσό, όπου εντόπισε μεταξύ άλλων νερό, ψωμί, συσκευασίες με ρύζι, τενεκεδάκια με έτοιμο καφέ, χαρτιά υγείας και δύο κράνη μοτοσυκλέτας.

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου ακολούθησε η επίσκεψη του σε διαμέρισμα στην Αγία Νάπα, απ’ όπου παρέλαβε αριθμό τεκμηρίων.

Σημείωσε επίσης, ότι μεταξύ των τεκμηρίων που παρέλαβε για εξέταση ήταν και μία καμμένη πινακίδα στην οποία πραγματοποίησε δακτυλοσκοπικό έλεγχο, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οποιοδήποτε αποτύπωμα.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις 09.00 το πρωί με νέους μάρτυρες κατηγορίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης