Με στόχο να μετατραπεί η Λεμεσός σε… ‘Άμστερνταμ της Μεσογείου, όσον αφορά στη χρήση του ποδηλάτου από μεγάλο ποσοστό των κατοίκων, ξεκίνησε και επίσημα το πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων.

Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας τείνει χείρα βοηθείας στη Λεμεσό, η οποία φιλοδοξεί να καταστεί φιλική για τους χρήστες των δικύκλων και να μετατρέψει τα ποδήλατα σε ελκυστικά μέσα μεταφοράς για όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την επίτευξη του στόχου αυτού πραγματοποιήθηκε χθες η κάθοδος στην Κύπρο του προϊσταμένου του Τμήματος Τροχαίας και Υποδομών του Δήμου του ‘Άμστερνταμ, Φρανς Κορνέλι, ο οποίος είναι επίσημος φιλοξενούμενος του Δήμου Λεμεσού για τις επόμενες δύο μέρες.

Η εξέλιξη αυτή κατέστη δυνατή μετά την ανταπόκριση του δημάρχου του ‘Άμστερνταμ στο κάλεσμα του Δήμου Λεμεσού, να διοχετεύσει στον παραλιακό δήμο την τεχνογνωσία και την εμπειρία που απέκτησε η ολλανδική πόλη σε θέματα ανάπτυξης και διατήρησης υποδομών για χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινή ζωή.

Ο κ. Κορνέλι θα ξεναγηθεί τις επόμενες μέρες στην πόλη, προκειμένου να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» την πραγματικότητα στους δρόμους της Λεμεσού, αλλά και για να πάρει μία γεύση για τη νοοτροπία των Κυπρίων οδηγών. Ακολούθως, θα κληθεί να εκφράσει τις απόψεις του και να προτείνει τρόπους για τη διευκόλυνση και την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου από τους δημότες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: politisnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης