Πρ. Προδρόμου: Η κυβέρνηση δεν έθεσε ποτέ ζήτημα νατοϊκών εγγυήσεων

Πρ. Προδρόμου: Η κυβέρνηση δεν έθεσε ποτέ ζήτημα νατοϊκών εγγυήσεων
Η κυβέρνηση δεν συζήτησε, ούτε έθεσε ποτέ ζήτημα νατοϊκών εγγυήσεων, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέροντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να αποκλείεται οτιδήποτε εκ προοιμίου.

Ο κ. Προδρόμου επεσήμανε πως το κριτήριο είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας και σε αυτό το πλαίσιο δεν πρέπει να αποκλείεται το οτιδήποτε.

Παράλληλα, απηχώντας δηλώσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και υπογράμμισε ότι δεν νοείται λύση του Κυπριακού με διατήρηση των εγγυήσεων και παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων.

«Δεν γίνεται η Κύπρος να συνεχίσει να τελεί υπό κηδεμονία» ανέφερε και υπενθύμισε ότι υπήρξαν προτάσεις από τον πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη για αξιοποίηση των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα νέο σύστημα ασφάλειας.

«Πρέπει να αποφεύγουμε να είμαστε δογματικοί εις βάρος των συμφερόντων της Κύπρου […] Η τουρκική πλευρά επιδιώκει να διατηρήσει τη μέγκενη της Άγκυρας πάνω από το νησί» σημείωσε και επανέλαβε πως η κυβέρνηση και ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης δεν αποκλείουν την όποια επιλογή που θα απαλλάξει τη χώρα από το υφιστάμενο παρωχημένο σύστημα εγγυήσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, 12:58