Πρωτοβουλία για την άρση των αδιεξόδων ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, 20:34
Πρωτοβουλία για την άρση των αδιεξόδων ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης
«Εν όψει του αδιεξόδου που παρατηρείται τις τελευταίες οκτώ μέρες και εις ένδειξη για ακόμη μια φορά της πραγματικής επιθυμίας μας για επίτευξη μιας λύσης που δεν θα εκφεύγει των αρχών, αξιών, αλλά και των παραμέτρων που έχει καθορίσει το Εθνικό Συμβούλιο και των θέσεων που κατά καιρούς έχουμε υποβάλει, ανέλαβα την πρωτοβουλία να υποβάλουμε προτάσεις, προκειμένου να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα» τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, εισερχόμενος στον χώρο διεξαγωγής των εργασιών της Διάσκεψης, με τις συνομιλίες στο τραπέζι 2, των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού, άρχισαν προ ολίγου στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

«Αυτό που αναμένω είναι ότι και η άλλη πλευρά θα επιδείξει την ίδια καλή βούληση προκειμένου να προχωρήσουμε ξεπερνώντας αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί και εμμονές που έχουν καλλιεργηθεί» επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε «απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό», όπως είπε, να πει «να κωφεύσουν σε όσα είτε κάποιοι εσκεμμένα κακοβούλως διαδίδουν περί τάχα υποχωρήσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς, είτε και των άλλων οι οποίοι τείνουν ευήκοον ους εις όσους καλλιεργούν ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας».

Ο Πρόεδρος της Κύπρου κατέληξε ότι «με σοβαρότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα όσα διαδραματίζονται προκειμένου να δούμε επιτέλους ακτίνα φωτός, ακτίνα ελπίδας, προοπτική για το μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, 20:34