Σαρανταοκτάωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ στην Κύπρο ύστερα από κοινή συνάντησή τους και ξεχωριστές συνεδριάσεις των Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων που έληξαν αργά τη νύχτα.
Όπως ανακοίνωσαν οι τρεις οργανώσεις, αποφάσισαν ομόφωνα η απεργία να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα ανακοινώσουν σχέδιο κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων.
Σχολιάζοντας την απόφαση, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έκλεισε ποτέ τις πόρτες του διαλόγου. Παράλληλα, ανέφερε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να αποφασιστούν τρόποι διαχείρισης της κατάστασης στη βάση της νομιμότητας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει και ο καθένας θα είναι υπόλογος των πράξεών του.
Στο μεταξύ, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου δήλωσε ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι είχε την πρόθεση να εμπλακεί σε διάλογο και δεν είναι η πλευρά που επέδειξε «ετσιθελισμό».

Οι οργανώσεις των γονέων στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης επέκριναν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την απόφασή τους, επισημαίνοντας ότι ελήφθη με κριτήριο το προσωπικό τους συμφέρον και όχι για τα ευρύτερα προβλήματα της παιδείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης