Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Κύπρο λόγω των υψηλών επιπέδων σκόνης ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας νοσοκομεία και αεροδρόμια. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το sigmalive.com, ειδικοί κάνουν λόγο για ύπαρξη τοξικών σωματιδίων.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση όσον αφορά στην εξαιρετικά περιορισμένη ορατότητα στο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμο Ασπρή «τα όρια ορατότητας στη περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας παραμένουν αμετάβλητα. Γύρω στις οκτώ το βράδυ της Τρίτης τα όρια ορατότητας όσον αφορά την προσέγγιση του διαύλου προσγείωσης από τα αεροσκάφη, ήταν γύρω στα χίλια μέτρα για το αεροδρόμιο Λάρνακας και στα δύο χιλιάδες μέτρα για το αεροδρόμιο της Πάφου».

Εξήγησε ότι «ενώ το απόγευμα οι μετρήσεις για τα όρια ορατότητας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ανέρχονταν στα 1300 μέτρα, νωρίς το βράδυ υπήρξε μια μικρή μεταβολή προς το αρνητικό με το όριο ορατότητας να κατεβαίνει στα χίλια μέτρα».

Ανέφερε ωστόσο ότι «δεδομένης της πιθανότητας επανάληψης του φαινομένου της σκόνης, οι Αρχές των αεροδρομίων της χώρας, παραμένουν σε αυξημένο βαθμό επιφυλακής, ενώ βρίσκονται σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις αερογραμμές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ασπρής κάλεσε το επιβατικό κοινό «όπως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αερογραμμές, σε περίπτωση που παρατηρηθεί η συνέχιση του φαινομένου τις επόμενες μέρες, ούτως ώστε να έχει άμεση ενημέρωση σχετικά με τις πιθανές αλλαγές στις ώρες εκτέλεσης των πτήσεων».

Πηγή: sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης