Διαδοχικά πεντάκις και δύο συντρέχουσες ισόβια στον Νίκο Μεταξά, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο επέβαλε διαδοχικές ποινές για τους πέντε φόνους, ενώ στα διπλά φονικά με θύματα μητέρες και παιδιά, οι ποινές είναι συντρέχουσες, αφού διαπράχθηκαν τον ίδιο χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δικαστής ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν τίθεται θέμα για τη ποινή αφού προβλέπεται ποινή ισοβίων για κάθε φόνο. 

Να θυμίσουμε ότι τη μεταμέλειά του για τα ειδεχθή εγκλήματα τα οποία διέπραξε, εξέφρασε ο 35χρονος ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας. Ζήτησε, κατά τη διαδικασία στο Κακουργιοδικείο, συγνώμη από τις ψυχές των θυμάτων του και τους συγγενείς τους, την οικογένειά του, αλλά και όλη την κυπριακή κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο Νικόλας Μεταξάς παραδέχθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για το ότι εκ προμελέτης προκάλεσε βαριές κακώσεις στα θύματα, που επέφεραν τον θάνατό τους, και τα απήγαγε με αυτό τον σκοπό.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Μεταξά:

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τις συνέπειες. Η στάση μου αυτή δεν ανατρέπει τις τραγικές συνέπειες των πράξεών μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των εγκλημάτων μου και να μην καθυστερήσω τη διαδικασία στο δικαστήριο.

Ένα μεγάλο συγγνώμη στα θύματα και στους συγγενείς τους για τον άδικο πόνο που τους προκάλεσα. Η απονομή δικαιοσύνης ας είναι ένα ελάχιστο βάλσαμο. Ένα μεγάλο συγγνώμη στα παιδιά μου και στους γονείς μου για τη στενοχώρια που τους προκάλεσα. Ένα μεγάλο συγγνώμη στην κυπριακή κοινωνία που διερωτάται πως ένας άνθρωπος μέλος της έφτασε σε αυτό το σημείο. Με βασανίζει και μένα το ερώτημα.

Σε κομμάτια των αναμνήσεων μου προσπαθώ να βρω κάποιους λόγους σε οδυνηρές αναμνήσεις.
Αλλά δεν έχω βρει ακόμα την απάντηση. Είμαι στη διάθεση επιστημονικής ομάδας για να διεξαχθεί ενδελεχής μελέτη για την περίπτωσή μου».

Τα θύματα είναι η 38χρονη Μαρί Ρόουζ, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάχτα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα, η 8χρονη Έλενα Μπουνέα, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και η 6χρονη Σιέρα.

Πηγή: sigmalive.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης