Συγκέντρωση διαμαρτυρίας , πραγματοποίησε η τουρκοκυπριακή συντεχνία δημoσίων υπαλλήλων (ΚΤΑΜS) στα Κατεχόμενα, μπροστά από το «υπουργείο εσωτερικών», για την παραχώρηση και άλλων «υπηκοοτήτων» σε έποικους από την Τουρκία.

Στην εκδήλωση αναρτήθηκε πανό έξω από την κεντρική είσοδο του «υπουργείου», στο οποίο αναγραφόταν το εξής: «Το γνωρίζετε αυτό; Από τον Απρίλιο του 2009 παραχωρήθηκε η «υπηκοότητα» σε 1940 άτομα». Αστυνομικοί , ζήτησαν την απομάκρυνση του πανό και όταν ο πρόεδρος της «ΚΤΑΜS», Αχμέτ Καπτάν, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ενεργεί βάσει δικαιώματος που του παρέχει το «Σύνταγμα», προκλήθηκε ένταση, η οποία όμως δεν διήρκησε πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καπτάν, σε δηλώσεις του, κατήγγειλε προσπάθεια παρεμπόδισης άσκησης των συνταγματικών τους δικαιωμάτων από τον «υπουργό εσωτερικών» και τον «υφυπουργό» του, αφού οι αστυνομικοί, όπως είπε , ενήργησαν με βάση οδηγίες των πιο πάνω. Ο Καπτάν δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους έξω και από τα υπόλοιπα «υπουργεία». Σύμφωνα με τα στοιχεία της συντεχνίας, έτσι όπως αναφέρονται στην ανακοίνωσή της, η «κυβέρνηση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), το 2009 παραχώρησε 940 υπηκοότητες, το 2010 παραχώρησε 650 υπηκοότητες και τους πρώτους τρεις μήνες του 2011, παραχώρησε περίπου 400 υπηκοότητες».

Στο μεταξύ, ο Ντερβίς Έρογλου, δέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία από τον «πολιτιστικό σύνδεσμο μεταναστών από τα Άδανα» (έποικοι). Σε δηλώσεις του ο Έρογλου είπε χαρακτηριστικά ότι: «σας αποκαλούμε Αδαναλιώτες, όμως πλέον είμαστε όλοι πολίτες της ΤΔΒΚ», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι μέλημά του είναι διαβίωση όλων υπό την ασφάλεια που παρέχεται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης