Κατά δεκάδες έφθαναν χθες οι επισκέπτες, κατακλύζοντας την Ιερά Μονή Μαχαιρά, προκειμένου να παραστούν στην 53η επιμνημόσυνη δέηση του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου. Στο μνημόσυνο του «Σταυραετού του Μαχαιρά» παρευρέθησαν εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Βουλής, Μάριος Καρογιάν.

Εκπρόσωποι όλων των κομμάτων δήλωσαν ιδιαίτερα ότι ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι, ενώ ανέφεραν ότι ο θάνατος του Αυξεντίου και των ανθρώπων που θυσιάστηκαν εκείνη την περίοδο θα πρέπει να αποτελεί έναυσμα για τους σύγχρονους Κυπρίους για να συνεχίσουν τον αγώνα των προγόνων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, τα επεισόδια δεν έλειψαν από την τελετή, καθώς, κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των επισήμων, μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου φώναζαν συνθήματα κατά της ομοσπονδίας και χρησιμοποιούσαν διάφορες εθνικιστικές εκφράσεις.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν δίχασαν τους παρευρισκομένους, ορισμένοι εκ των οποίων καταδίκασαν κάθε είδους εθνικιστικές εξάρσεις, ενώ άλλοι -όπως για παράδειγμα ο αναπληρωτής Γ.Γ. του Κινήματος Οικολόγων, Ντίνος Πασπαλλίδης – υποστήριξαν ότι κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να εκφράζει τις προσωπικές του πεποιθήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης