Σήμερα οι ανακοινώσεις της ExxonMobil για το κοίτασμα «Γλαύκος» στην κυπριακή ΑΟΖ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, 10:18
Σήμερα οι ανακοινώσεις της ExxonMobil για το κοίτασμα «Γλαύκος» στην κυπριακή ΑΟΖ

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα σε σχέση με τα ευρήματα στον στόχο «Γλαύκος», που πλέον μπορεί να έχει τον χαρακτηρισμό «κοίτασμα», όπως απέδειξε η γεώτρηση «Γλαύκος-1» με το γεωτρύπανο «Stena Icemax». 

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», τις ανακοινώσεις θα κάνουν από κοινού ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil Τρίσταν Άσπρεϊ, ο οποίος έφτασε για αυτόν τον σκοπό στην Κύπρο.

Οι επίσημες ανακοινώσεις ορίστηκαν για τις 14.00 το μεσημέρι, ώστε να γίνουν ταυτόχρονα σε Κύπρο και ΗΠΑ. 

O υπουργός και το υψηλόβαθμο στέλεχος της ExxonMobil θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να τον ενημερώσουν για τις λεπτομέρειες, τη σημασία των ευρημάτων αλλά και για το πώς διαμορφώνεται πλέον το πρόγραμμα και η στρατηγική της ExxonMobil σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων η ExxonMobil, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», αναμένεται να εκφράσει και ανοικτά το ενδιαφέρον της και για άλλα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, τα οποία ήδη αναλύει επιστημονικά. 

Των επίσημων ανακοινώσεων, σε σχέση με τις δύο διαδοχικές γεωτρήσεις των ExxonMobil-Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10 στους στόχους «Δελφύνη-1» και «Γλαύκος-1», θα προηγηθεί στις 13.00 το μεσημέρι συνάντηση του υπουργού με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ώστε να τους ενημερώσει για τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των δύο γεωτρήσεων.

Πηγή:philenews.com

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, 10:22