Συμβουλές της Αστυνομίας για την πρόληψη των κλοπών

Συμβουλές της Αστυνομίας για την πρόληψη των κλοπών
Μέτρα πρόληψης προς όφελος των πολιτών ανακοίνωσε η Αστυνομία της Κύπρου, με αφορμή τα συνεχή κρούσματα κλοπών αυτοκινήτων και άλλων παράνομων ενεργειών.

Σε ανακοίνωση της, συμβουλεύει το κοινό να μην αφήνει τσάντες, χαρτοφύλακες, κινητά τηλέφωνα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα αξίας, σε εμφανή σημεία μέσα στο αυτοκίνητο, έστω και αν αυτό είναι κλειδωμένο.

''Το γεγονός και μόνο ότι αυτά είναι ορατά από τους επίδοξους κλέφτες αποτελεί κίνητρο στο να διαπράξουν την κλοπή'', αναφέρει.

Επιπλέον να μην αφήνει το αυτοκίνητό του σε λειτουργία, όταν δεν είναι στη θέση του οδηγού, να βεβαιώνεται ότι έχει αφαιρέσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, να κλειδώνει πάντοτε τις πόρτες και να ανεβάζει πλήρως τα παράθυρα, ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι του, σε ασφαλές σημείο και να σταθμεύει πάντοτε το αυτοκίνητό του σε σημεία όπου υπάρχει επαρκής οδικός φωτισμός.

Παράλληλα, προειδοποιεί το κοινό ''να μην αφήνει ποτέ τα κλειδιά στη μηχανή ή στην πόρτα, ακόμα και αν θα λείψει έστω και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να τοποθετεί συναγερμό στο αυτοκίνητό του, όπου υπάρχει γκαράζ να χρησιμοποιείται και αν παραστεί ανάγκη να αφήσει αντικείμενα στο όχημα, αυτά να τοποθετούνται κάτω από τα καθίσματα ή στο χώρο αποσκευών''.

ΠΗΓΗ: Ikypros.com

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010, 04:49