Την ικανοποίησή του για τη συμβολή της Κύπρου στη διεξαγωγή της πρώτης Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου, εξέφρασε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι προς τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

«Η συνάντησή μου με τον πρόεδρο Αλ Σίσι ήταν ιδιαίτερα θερμή, ιδιαίτερα δημιουργική και κάλυψε όλα τα θέματα που θα απασχολήσουν, βεβαίως, τη Σύνοδο της ΕΕ με τον Αραβικό Σύνδεσμο, αλλά πέραν αυτού και διμερείς σχέσεις», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Κύπριος πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρόεδροι της Αιγύπτου και της Κύπρου συζήτησαν ακόμα για διάφορα διμερή ζητήματα, με έμφαση στο θέμα της ΑΟΖ, ενώ συζήτησαν και θέματα ενεργειακής ασφάλειας, ενώ ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Αιγύπτιο ομόλογό του για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Κύπρος προκειμένου να αποτελέσει το κέντρο της περιφερειακής συνεργασίας για την Κλιματική Αλλαγή.

Αύριο, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, τον πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, τον εμίρη του Κουβέιτ Σαμπάχ Αλ Αχμαντ, και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.

Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συνοδεύει στο Σαρμ Ελ Σέιχ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης