Τη στήριξη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, της Κυβέρνησης καθώς και της Βουλής των Ελλήνων μετέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Σπύρος Κουβέλης, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, για την προσπάθεια που ο τελευταίος καταβάλλει προς επίτευξη λύσης του Κυπριακού, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου.

Σε δήλωση μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι συζήτησαν την προοπτική συνεργασίας Κύπρου- Ελλάδας στην οικονομική διπλωματία και το επιχειρούμενο άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας στις χώρες του αραβικού κόλπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διαβεβαίωσα για άλλη μια φορά ότι εμείς προωθούμε και υποστηρίζουμε τη λύση που θα προκύψει από τον διάλογο και θα βρίσκεται πάντα στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του κοινοτικού κεκτημένου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

«Από εκεί και πέρα, είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και τη στενή συνεργασία που πρέπει να έχουν οι χώρες μας σε θέματα οικονομικής διπλωματίας και αναπτυξιακής συνεργασίας», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι «υπογράμμισα τη συνεργασία που υπήρξε πρόσφατα ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αϊτή, η οποία μεταφέρθηκε με την ελληνική αποστολή, και συμφωνήσαμε ότι και σε αυτόν τον τομέα θα αναπτύξουμε μια πιο στενή συνεργασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε ότι η ελληνική Κυβέρνηση επιχειρεί άνοιγμα εξωστρέφειας της οικονομίας της για να διεκδικήσει το ρόλο που της αναλογεί «σε περιοχές και αγορές που παραδοσιακά έχουμε φιλική σχέση, πλην όμως τις είχαμε αμελήσει».

Τόνισε ακόμα ότι «ιεραρχείται ως πολύ μεγάλης σημασίας το άνοιγμα προς τον αραβικό κόσμο, και ειδικά στις χώρες του κόλπου, και η ενεργός παρουσία ελληνικών και κυπριακών συμφερόντων σε κατασκευαστικούς και άλλους κλάδους και η εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στις χώρες μας που χρειάζονται στην περίοδο της οικονομικής κρίσης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης