Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Λιβανέζος πρόεδρος Michel Suleiman, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο Χριστόφια για να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους οι δύο χώρες θα μπορούσαν να προωθήσουν το όραμά τους, ώστε να καταστούν γέφυρες μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις Λευκωσίας – Βηρυτού, μετά τις απειλές του Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου, ο πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος υποστηρίζει τον Λίβανο, ιδίως τώρα που ο Λίβανος είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά διατηρεί καλές σχέσεις και με το Ισραήλ, από το οποίο δεν αποκρύβει τις θέσεις της.

Ανέφερε επίσης ότι σε συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Shimon Peres, αντάλλαξαν απόψεις με ευθύτητα και η Λευκωσία κατέθεσε τη θέση ότι τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε επίσης ότι αποδέχθηκε πρόσκληση του προέδρου του Λιβάνου να επισκεφθεί τη χώρα του, ενώ ο Michel Suleiman εξέφρασε την στήριξή του στην ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης