Το «δικαστήριο» της κατεχόμενης Αμμοχώστου έδωσε παράταση στην κράτηση Ελληνοκύπριου, τον οποίο καταζητεί η κυπριακή Αστυνομία. Πρόκειται για τον 40χρονο Ιωσήφ Ιωσήφ, γνωστό ως «Σήφη», ο οποίος καταζητείται από την αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας και εντοπίστηκε σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Στην κατοχή του εντοπίστηκαν όπλα και σφαίρες.

Ο Ιωσήφ Ιωσήφ καταζητείται σε σχέση με την υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου, που διαπράχθηκε στα τέλη Νοεμβρίου στη Λευκωσία, καθώς και για υπόθεση εντοπισμού πέραν των δύο κιλών κάνναβης και 700 γραμμαρίων κοκαΐνης σε διαμέρισμα στη Λευκωσία. Για τη σύλληψή του στην Αμμόχωστο σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε ο θεσμός «Joint Contact Room», μεταξύ ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών αρχών και οι επαφές των δυο πλευρών δια μέσου της Δικοινοτικής Επιτροπής για την εγκληματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2009 στην «νεκρή ζώνη» λειτουργεί το «Joint Contact Room», όπου Ελληνοκύπριοι αστυνομικοί και αστυνομικοί του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος ανταλλάσσουν προφορικώς και γραπτώς πληροφορίες για διάφορες υποθέσεις που αφορούν ολόκληρη την Κύπρο. Η Δικοινοτική Ομάδα Επαφής για το Έγκλημα αναμένεται ότι θα απευθυνθεί προς τις «αρχές» στα κατεχόμενα για την παράδοση του καταζητούμενου στις κυπριακές αρχές και την προσαγωγή του ενώπιον δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο επικεφαλής της τ/κ πλευράς στη Δικοινοτική Ομάδα, Χακκί Ονέν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι για σκοπούς δικαιοσύνης η τουρκοκυπριακή πλευρά υποστηρίζει την ανταλλαγή εγκληματιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων και πως η Ομάδα εργάζεται επί αυτού του θέματος. Για την ίδια υπόθεση, για την οποία καταζητείται ο Σήφης, κρατούνται ως υπόδικοι τρία πρόσωπα, τα οποία παραπέμφθηκαν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Πρόκειται για δύο Eλληνοκύπριους, ηλικίας 26 και 33 ετών, και ένα Παλαιστίνιο, ηλικίας 37 ετών, εναντίον των οποίων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της απόπειρας φόνου, της παράνομης κατοχής όπλου και εκρηκτικών υλών και του αυτόφωρου αδικήματος της κατοχής παράνομης περιουσίας.
Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης