Συνεχίζονται οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Κυπριανού, στην Ουάσινγκτον, με τη σημερινή συνάντηση που θα έχει ο ίδιος με την Αμερικανή ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον.

Χθες, ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε με την πρόεδρο της υποεπιτροπής Εξωτερικών Επιχειρήσεων της Επιτροπής Διάθεσης των Κονδυλίων, Νίτα Λόουι. Ο υπουργός ενημέρωσε την κ. Λόουι για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ συζητήθηκαν και θέματα όπως το αίτημα για τη χρηματοδότηση για τη διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη. Η πρόεδρος δεσμεύθηκε να διεξάγει συντονισμένες προσπάθειες για τη χρηματοδότηση της Επιτροπής Αγνοουμένων. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον τρόπο διανομής των κονδυλίων της UNOPS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κ. Κυπριανού συνομίλησε και με εκπροσώπους του Αμερικανο-Εβραϊκού λόμπι, τους οποίους ενημέρωσε για το Κυπριακό, ενώ αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την Τουρκία του 2010.

Αμερικανοί συνομιλητές του υπουργού φαίνεται πως ενδιαφέρονται αρκετά για την πρόταση που αφορά στην έναρξη του ανοίγματος της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου, ζήτημα που αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά εντός των ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης