Ετοιμάζεται το σχέδιο δράσης το οποίο θα εφαρμοστεί και θα συμπεριλαμβάνει όλες τις διαδικασίες που θα απαιτούνται, όπως, για παράδειγμα, εάν θα χρειάζεται τεστ για κορωνοϊό, πότε θα γίνεται αυτό, ενώ στη συζήτηση βρίσκεται και το εάν θα χρειαστούν άλλες υποδομές στα αεροδρόμια για τη νέα αυτή κατάσταση.

Αυτά δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Γιάννης Καρούσος. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι ετοιμάζεται το σχέδιο δράσης και εξήγησε ότι αυτό το σχέδιο δράσης θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες και σε συνεργασία με το υφυπουργείο Τουρισμού θα τεθούν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν για όλες τις αεροπορικές οδηγίες, καθώς και στους τουριστικούς πράκτορες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καρούσος είπε ότι το άνοιγμα των αεροδρομίων υπολογίζεται ότι θα γίνει στα μέσα Ιουνίου με μια σταδιακή άρση των μέτρων, ενώ οι προορισμοί θα βασίζονται στα επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτό μπορεί να γίνει στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών με κάθε χώρα, όπου θα ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες.

Σε ερώτηση εάν έχουν γίνει επαφές ώστε η Κύπρος να ενταχθεί στο πτητικό πρόγραμμα εταιρειών, ο υπουργός Μεταφορών απάντησε ότι μέσω τηλεδιάσκεψης υπήρξε επικοινωνία με πολλές αεροπορικές και υπάρχει ενδιαφέρον για αποκατάσταση της συνδεσιμότητας. Πρόσθεσε ότι με την ανακοίνωση του Σχεδίου Δράσης, θα δοθεί η ευκαιρία σε τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες να γνωρίσουν ενάμιση μήνα πριν το άνοιγμα ποιες διαδικασίες θα ακολουθούνται στην Κύπρο.

Όσον αφορά σε μια ενδεχόμενη αύξηση των τιμών, εξήγησε ότι η μία χώρα μετά την άλλη εξήγγειλαν ότι τα αεροπλάνα θα πατούν με 100% πληρότητα, έτσι δεν αναμένεται να αλλάξει η τιμή. Από την άλλη όμως, εάν αποφασιστεί η χωρητικότητα να είναι τα 2/3 του αεροσκάφους, αναμένεται ότι θα υπάρξουν αυξήσεις στα εισιτήρια. Για την Κύπρο εξήγησε ότι θα αναμένει τις συμβουλές των ειδικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείς να απαντήσει εάν χρειάζεται ένας κρατικός αερομεταφορέας, είπε ότι έχουμε στηρίξει τη Cyprus Airways αναφέροντας το παράδειγμα της αποζημίωσης για το γεγονός ότι δεν μπορεί να πετάει πάνω από την Τουρκία. 

Πηγή: sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης