Τεκμήριο, ότι η Τουρκία «κάθε άλλο παρά απενοχοποιημένη είναι και ότι δήθεν βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στο Κυπριακό», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της κυπριακής Κυβέρνησης, Στέφανος Στεφάνου, το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίθηκε χθες, σχετικά με την έκθεση προόδου της Τουρκίας για το 2009.

Ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι το ψήφισμα ήταν ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα για την άμεση υλοποίηση των υποχρεώσεών της που αφορούν στην Κύπρο. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε ότι το ψήφισμα αποτελεί ένα ακόμη πολιτικό εργαλείο στον αγώνα για επίτευξη λύσης για το Κυπριακό. «Τα πολιτικά μηνύματα του ψηφίσματος αποτελούν συνέχεια των ξεκάθαρων πολιτικών μηνυμάτων που απεστάλησαν στην Τουρκία, με τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον περασμένο Δεκέμβριο», κατέληξε ο Κύπριος εκπρόσωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχολίασε και ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν σημεία «τα οποία θα μπορούσαν να είχαν διατυπωθεί διαφορετικά, γιατί δεν είναι τελείως ακριβή, όμως τα θετικά είναι πολύ περισσότερα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης