Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αυτή είναι η καλύτερη εδώ και δεκαετίες ευκαιρία για λύση του Κυπριακού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, 08:57
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αυτή είναι η καλύτερη εδώ και δεκαετίες ευκαιρία για λύση του Κυπριακού
Πιστεύουμε ακόμη ότι αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για να επιτύχουμε μία συνολική και διαρκή λύση του Kυπριακού, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις εξελίξεις στις συνομιλίες.

Ο εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει την ακύρωση της προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχαν την περασμένη εβδομάδα στο Μόναχο ο εκτελών χρέη υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Τζον Χέφερν και ο Ειδικός Σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο, 'Εσπεν Μπαρθ Έιντε, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε ότι ο Αμερικανός επίσημος διαβίβασε στον κ. Έιντε «τη συνεχή αμερικανική υποστήριξη προς τη διαπραγματευτική διαδικασία» αποφεύγοντας να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί πιστεύουν ακόμη ότι έχουμε την καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για να επιτευχθεί μία διαρκής και συνολική λύση, και κατέληξε λέγοντας ότι «οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να προσφέρουν όποια βοήθεια οι ηγέτες θεωρούν πως θα ήταν χρήσιμη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, 09:03