Τρία πρόσωπα από τη Βουλγαρία και ένας Ελληνοκύπριος, οι οποίοι φέρονται να αποτελούν μέλη σπείρας διαρρηκτών που δρα σε χώρες της Ευρώπης, βρίσκονται υπό κράτηση στη Λεμεσό, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για εντοπισμό και άλλων προσώπων.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, οι εξετάσεις της αστυνομίας για εξιχνίαση των απανωτών διαρρήξεων σε πολυτελείς κατοικίες στην περιοχή Μεσοβούνια της Λεμεσού απέδωσαν καρπούς, όταν χθες ανακόπηκε όχημα στο οποίο επέβαιναν δυο Βούλγαροι, 42 και 38 χρόνων, εκ των οποίων ο πρώτος ήταν καταζητούμενος για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Εντός του αυτοκινήτου εντοπίστηκε ένα χρυσό, γυναικείο βραχιόλι και δύο αντρικά ρολόγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυο, που προέβαλαν αντίσταση στη σύλληψη τους, οδηγήθηκαν για ανάκριση όπου κατονόμασαν ως συνεργούς τους 42χρονη ομοεθνή τους και 47χρονο Ε/κ, οι οποίοι επίσης συνελήφθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ πέμπτος Βούλγαρος καταζητείται.

Εναντίον της 42χρονης εκκρεμεί διαδικασία στο δικαστήριο για την ίδια υπόθεση διάρρηξης και κλοπής, καθώς είχε συλληφθεί τον Ιούλιο όταν επιχείρησε να αποστείλει στο εξωτερικό, μέσω εταιρείας αποστολής δεμάτων, τσαντάκι με πανάκριβα κοσμήματα και ρολόγια, αξίας 110 περίπου χιλιάδων ευρώ, τα οποία αποτελούσαν μέρος των κλοπιμαίων από την οικία αλλοδαπού επιχειρηματία, η συνολική αξία των οποίων υπολογίστηκε στις 210 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, η Ιντερπόλ έχει ενημερώσει την αστυνομία για τη συμμετοχή των συλληφθέντων σε σπείρα που δραστηριοποιείται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή τους σε δυο τουλάχιστον διαρρήξεις, ενώ θεωρούνται ύποπτοι για τουλάχιστον 14 παρόμοιες υποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις έρευνες στην οικία της 42χρονης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια διάφορα χρυσαφικά και τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενώ όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί ανακριτές, η συνολική λεία των διαρρηκτών ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 47χρονου, δεν εντοπίστηκε κάτι το επιλήψιμο, ωστόσο συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση.

Εναντίον των τριών προσώπων από τη Βουλγαρία εκδόθηκε σήμερα διάταγμα κράτησης τους για 8 μέρες ενώ για τον Ε/κ το δικαστήριο διέταξε την κράτηση του για τρεις μέρες.

Εντός των επόμενων ημερών η αστυνομία θα καλέσει ιδιοκτήτες κατοικιών που διαρρήχθηκαν το τελευταίο 6μηνο, σε μια προσπάθεια αναγνώρισης της κλαπείσας περιουσίας τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης