Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έκανε δεκτό το αίτημα των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων να τον συνοδεύσουν, στις 9 Ιανουαρίου, στη Γενεύη για το Κυπριακό.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τα κόμματα, που ασκούν έντονη κριτική στον πρόεδρο για τους χειρισμούς του. Από τη μεριά του, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να στηρίξουν τον πρόεδρο Αναστασιάδη στην προσπάθειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι πάντοτε μιλούμε για πολυμερή. «Η παρουσία της Ε.Ε. είναι εκ των ων ουκ άνευ και η παρουσία των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι επιβεβλημένη, συνεπώς δεν θεωρώ ότι θα ήταν φρόνιμο να αρχίσουμε να συζητούμε με βάση άλλη αντίληψη» είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι, όταν το αντικείμενο συζήτησης σε μια πολυμερή διάσκεψη αφορά ένα κράτος, «δεν μπορεί να λείπει από τη συζήτηση το κράτος εκείνο για το οποίο θα συζητήσουν». Σημείωσε ότι «εκείνο που έχει σημασία δεν είναι να έχουμε ανησυχίες, αλλά να προβαίνουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες ώστε να μην υφίστανται τέτοιου είδους ανησυχίες». Επίσης, διέψευσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για πενταμερή διάσκεψη, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης