O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αργά απόψε για τη Μογγολία, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ με ασιατικά κράτη (ASEM), που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της χώρας Ulaanbataar στις 15 και 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τη Σύνοδο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τη μελλοντική πορεία του ASEM με επίκεντρο την προώθηση της συνδεσιμότητας για εμβάθυνση και αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, καθώς επίσης διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος χαρακτηρίζεται από τον επετειακό της χαρακτήρα, αφού φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη σύσταση της ASEM.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Ν. Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Μογγολίας, τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης και τον αντιπρόεδρο της Ινδίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη επιστρέφει στην Κύπρο στης 18 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης