Σε νοσοκομείο των Βρυξελλών εισήχθη, το πρωί της Πέμπτης, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, έπειτα από παρατεταμένη ρινορραγία.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, το περιστατικό οφείλεται σε υπέρταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Του παραχωρήθηκε η δέουσα αγωγή και λόγω του ρινορραγικού περιστατικού και της ανάγκης αποφυγής επανάληψης του φαινομένου του συνεστήθη όπως παραμείνει κλινήρης για τις επόμενες 48 ώρες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθείται στενά από θεράποντα ιατρό στις Βρυξέλλες», ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Αναστασιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, όσο και με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζόζεφ Ντολ, τους οποίους ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του, καθώς και για την αδυναμία του να παραστεί στις Συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μάλιστα, «οι παρεμβάσεις του Πρόεδρου της Κύπρου θα γίνουν υπό τη μορφή γραπτών αναφορών, οι οποίες θα διανεμηθούν προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και προς το σύνολο των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο του ΕΛΚ», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τον Πρόεδρο της Κύπρου θα εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα εκφράσει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαρας», κατέληξε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης