Το θέμα των αποζημιώσεων των πατατοπαραγωγών, των οποίων η φετινή παραγωγή καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τα Κοκκινοχώρια, καθώς και περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας αλλά και της επαρχίας Πάφου, συζήτησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ντίνος Χατζηνικόλας, ανέφερε πως στόχος της σημερινής συζήτησης ήταν να διαφανεί με ποιους τρόπους μπορούν να στηριχθούν οι πατατοκαλλιεργητές, πέρα από τις αποζημιώσεις που θα λάβουν από τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χατζηνικόλας είπε ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες που σύντομα θα φέρουν αποτελέσματα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πατατοπαραγωγοί θα δικαιωθούν και θα πάρουν τις ανάλογες αποζημιώσεις.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι η Επιτροπή έθεσε επιτακτικά στον Υπουργό Γεωργίας την ανάγκη να πάρει σάρκα και οστά το μητρώο αγροτών, για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί πρόταση νόμου το οποίο αναμένεται να βοηθήσει πάρα πολύ στην εφαρμογή στοχευμένης αγροτικής πολιτικής.

Ο κ. Χατζηγιάννης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι «η πατατοκαλλιέργεια για τη φετινή χρονιά οδηγείται σε μια καθολική καταστροφή καθώς το μέγεθος της ζημιάς ανέρχεται περίπου στο 90% – 95% της παραγωγής, γεγονός που επιβάλλει στην Κυβέρνηση να σταθεί αρωγός στον αγροτικό κόσμο έτσι ώστε να μην υπάρξει οικονομική κατάρρευση των πατατοπαραγωγών και να συνεχίσουν να συνδράμουν στην αγροτική οικονομία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης