Με τους συναγωνιστές και φίλους του γιόρτασε σήμερα την 90η επέτειο των γενεθλίων του ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης.

Προς τιμή του, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση από τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας κατά την εκδήλωση ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι «ο Βάσος Λυσσαρίδης όλες αυτές τις δεκαετίες μαρτύρησε ολόκληρη την νεότερη κυπριακή ιστορία, όχι ως παθητικός θεατής, αλλά ως πρωταγωνιστής και κυρίως ως αγωνιστής.

Υπήρξε παρών, μέτοχος και πρωταγωνιστής στους αγώνες του λαού μας για τον τερματισμό της Κατοχής και για την ελευθερία της πατρίδας μας», επεσήμανε ο κ. Ομήρου.

Ο βετεράνος Κύπριος πολιτικός εμφανίστηκε βαθιά συγκινημένος για τα αισθήματα αγάπης και εκτίμησης προς το πρόσωπο του. «Αυτή η στιγμή θα μείνει αξέχαστη για όσο χρονικό διάστημα ακόμη θα βρίσκομαι μαζί σας, αλλά μαζί σας θα βρίσκομαι και μετά τον θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρειαζόμαστε μια πανεθνική στρατηγική, μιας και η Τουρκία δεν απειλεί μόνο την Κύπρο με Ιμβροποίηση, αλλά απειλεί τη Θράκη με Κυπροποίηση και το Αιγαίο με διχοτόμηση», τόνισε ο κ. Λυσσαρίδης.

Πηγή: www.ikypros.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης