«Τέλη του 2014 αρχίζει το έργο των 7 δισ. ευρώ»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014, 17:09
«Τέλη του 2014 αρχίζει το έργο των 7 δισ. ευρώ»
Mε γοργούς ρυθμούς τροχοδρομούνται όλες οι διαδικασίες, μέσω των αρμοδίων κυβερνητικών τμημάτων, ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι απαιτούμενες άδειες για έναρξη του μεγαλεπήβολου έργου της τάξεως των 7 δισ. ευρώ στην παραλιακή περιοχή του Δήμου Γεροσκήπου, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Μιλώντας μετά το πέρας του ετήσιου μνημόσυνου των ηρώων του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955- 59, που τελέστηκε στην Εκκλησία του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα, ο αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε πως, παρά το γεγονός ότι ο επενδυτής δεν επιθυμεί να γίνονται δηλώσεις, εντούτοις τον έχει συνοδεύσει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στο πλαίσιο της συνάντησης ζήτησε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε πως ο εκπρόσωπος των επενδυτών έλαβε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι θα δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για επίτευξη του στόχου αυτού.

Σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο, «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε στον επενδυτή διευκρινίσεις με κάθε λεπτομέρεια, ενώ εντός των ημερών αναμένει και γραπτή δήλωση από το Υπουργείο Εσωτερικών».
Μόλις κατατεθούν τα σχέδια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε να ενημερώσει όλα τα τμήματα και να τους δοθεί ο φάκελος, ώστε να εκδοθεί η άδεια για να μην υπάρχει καθυστέρηση και το έργο να αρχίσει άμεσα.

Ο κ. Χρυσόστομος εκτίμησε επίσης πως από τη συγκεκριμένη ανάπτυξη της τάξεως των 7 δισ. οι επαρχίες Πάφου και Λεμεσού θα επωφεληθούν οικονομικά, αφού θα ανοίξουν θέσεις εργασίας, όπως είπε, «με την εργοδότηση πάνω των 10.000 εργατών επί τρία με τέσσερα χρόνια, ενώ θα γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού άνω των 6.000».

Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως το έργο θα θέσει την Πάφο σε άλλη τουριστική βάση και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ξενοδοχεία, επαύλεις, διάφορα τουριστικά καταλύματα, πανεπιστήμια όλων των βαθμίδων, χώρους αναψυχής και άλλες αναπτύξεις, ούτως ώστε ό,τι ζητήσει ο τουρίστας να το βρει.

Με πληροφορίες από philenews


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014, 17:09