Τίτλοι τέλους έπεσαν για τις Κυπριακές Αερογραμμές το βράδυ της Παρασκευής, με μια πτήση από την Αθήνα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον κυπριακό αερολιμένα επικρατούσε βαθιά συγκίνηση και θλίψη την ώρα που προσγειωνόταν η τελευταία πτήση CY337, με εξαμελές πλήρωμα, στις 21.15.

Στον κυπριακό αερολιμένα επικρατούσε βαθιά συγκίνηση και θλίψη την ώρα που προσγειωνόταν η τελευταία πτήση CY337, στις 21.15Οι υπάλληλοι των Κυπριακών Αερογραμμών συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Λευκωσία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το λουκέτο στον αερομεταφορέα ύστερα από 69 χρόνια λειτουργία.

Η κυπριακή κυβέρνηση, που προετοιμάζει νέα εταιρεία σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, διαβεβαιώνει ότι η Κύπρος δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα αεροπορικής σύνδεσης με το εξωτερικό, ενώ έως τώρα τις περισσότερες πτήσεις έχει αναλάβει να καλύψει ο όμιλος Aegean και Ολυμπιακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε τι δήλωσε ο κυβερνήτης της τελευταίας πτήσης Θεόδωρος Χατζιάντωνας:


«Νιώθω εθνική υπερηφάνεια»

Εμφανώς συγκινημένος, ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Χαράλαμπος Παναγιώτου δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο ότι «σίγουρα υπάρχει θλίψη για το σημερινό αποτέλεσμα, όμως είμαι υπερήφανος, νιώθω εθνική υπερηφάνεια, νιώθω τυχερός που πέταξα τα φτερά των Κυπριακών Αερογραμμών, της κρατικής εταιρείας της Κύπρου με το μουφλόν, το αγρινό πάνω, πραγματικά νιώθω μεγάλη ικανοποίηση».

Ο συγκυβερνήτης πρόσθεσε: «Πάω σπίτι μου απόψε με ήσυχη τη συνείδησή μου και ήρεμος ότι παίρναμε και φέρναμε τον κόσμο τα τελευταία 69 χρόνια ασφαλή. Αυτή ήταν η δουλειά μας, είμαστε επαγγελματίες. Εύχομαι να υπάρξει μια πιο ομαλή κατάσταση, αλλά από τη δική μας πλευρά κάναμε το καθήκον μας».

«Για μένα δεν ήταν απλά μια εταιρεία, ήταν μια εταιρεία με το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω, ήταν οι Κυπριακές Αερογραμμές. Εταιρείες υπάρχουν πάρα πολλές, Κυπριακές Αερογραμμές όμως με το μουφλόν πάνω είναι μία, με μια ιστορία πιο παλιά και από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του συγκυβερνήτη μετά την άφιξη της τελευταίας πτήσης:


Το πλήρωμα της πτήσης CY337

Κυβερνήτης: Θεόδωρος Χατζιάντωνας

Συγκυβερνήτης: Χαράλαμπος Παναγιώτου

Υπεύθυνος Καμπίνας: Ιωάννης Ιωάννου

Αεροσυνοδός: Μαρία Κωνσταντίνου

Αεροσυνοδός: Μαργαρίτα Κωνσταντίνου

Αεροσυνοδός: Μιχάλης Γεωργίου

Επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών επέρριψαν οι πιλότοι της εταιρείας.

Ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού φορέα των πιλότων ΠΑΣΥΠΙ Πέτρος Σουρουρής δήλωσε ότι από την απόφαση της Επιτρόπου Ανταγωνισμού της ΕΕ είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να υποβάλει ένα βιώσιμο σχέδιο και να εξηγήσει γιατί η Κύπρος είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ώστε να εξαιρεθεί από τον κανόνα για τις επιδοτήσεις.

Ανέφερε επίσης ότι οι πιλότοι επιθυμούν να εντοπιστούν οι ένοχοι για το κλείσιμο της εταιρείας, γι’ αυτό και έχουν υποβάλει σχετικές καταγγελίες προς τον γενικό ελεγκτή και την αστυνομία.

Το εξαμελές πλήρωμα της τελευταίας πτήσης της Cyprus Airways

Συγκίνηση κατά την ολοκλήρωση της τελευταίας πτήσης

Η ανακοίνωση της άφιξης

Πηγή φωτό-βίντεο: tothemaonline.com

Διαβάστε επίσης:

Η τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών

«Λουκέτο» στις Κυπριακές Αερογραμμές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης