Τις φιλικές σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας τόνισαν Αναστασιάδης και Πούτιν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015, 14:18
Τις φιλικές σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας τόνισαν Αναστασιάδης και Πούτιν
Την αποφασιστικότητα της Λευκωσίας να διατηρήσει τους στενούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου, ανεξάρτητα από τη συνεργασία και των δύο χωρών με τρίτες χώρες, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά την υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην εξοχική κατοικία του.

Στις κρίσιμες ώρες για την Κύπρο και για τη Ρωσία, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης «θεώρησα ότι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης ήταν η εδώ παρουσία μου, τούτη την ώρα, που μαρτυρεί και την αποφασιστικότητά μας να διατηρήσουμε τους στενούς δεσμούς και τη φιλία μας ανεξάρτητα των επιλογών μας για συνεργασία με τρίτες χώρες» και από τις δύο πλευρές.

«Οι στρατηγικές συνεργασίες εξάλλου δεν στρέφονται εναντίον κάποιας άλλης χώρας», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσκάλεσε το Ρώσο Πρόεδρο να επισκεφθεί την Κύπρο. Εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του όχι μόνο για την πρόσκληση και τη συνάντηση που είχαν αλλά και για τις διαχρονικές ιστορικές σχέσεις που διατηρούν τόσο οι δύο χώρες, οι δύο κυβερνήσεις και οι δύο λαοί.Από πλευράς του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας μέσω μεταφραστή, ανέφερε ότι «δεν έχω μεγάλη ανάγκη να κάνω μεγάλους χαρακτηρισμούς σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ρωσίας - Κύπρου».

«Οι σχέσεις μας είναι γνωστές, παλιές, φιλικές», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος υποδεχόμενος τον Κύπριο Πρόεδρο. «Ξέρω ότι μόλις τώρα είχατε συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό», ανέφερε, προσθέτοντας, ότι «είμαι σίγουρος πως έχετε συζητήσει συγκεκριμένα θέματα συνεργασίας».

Παράλληλα εξέφρασε και ο ίδιος την επιθυμία του να διευρυνθούν τα θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτή την ώρα Πρόεδρος Αναστασιάδης και Βλαντιμίρ Πούτιν παρακάθονται σε κατ` ιδίαν συνάντηση.Νωρίτερα ο Πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα αναμένεται να υπογραφεί σημαντικός αριθμός συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.Πηγή: ΚΥΠΕ
Πηγή φωτό: philenews.com

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015, 14:30