Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άνδρο Κυπριανού, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια συνάντηση που είχε προγραμματιστεί ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον πρωθυπουργό και ανακοίνωσε πως το ΑΚΕΛ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, θα καταβάλει 5000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που θα ανοίξει η ελληνική κυβέρνηση για την στήριξη των πυρόπληκτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, πρόσθεσε πως στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό. «Η συνάντηση είχε καθοριστεί την προηγούμενη εβδομάδα και ο πρωθυπουργός είχε την καλοσύνη να μην την αναβάλει» είπε ο κ. Κυπριανού και πρόσθεσε: «Έχουμε ανταλλάξει απόψεις για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και για τις προοπτικές που διανοίγονται με τις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει η ειδική απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο».

Ο κ. Κυπριανού τέλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα όσα έχουν συζητηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δυο πλευρών και την εκτίμηση του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε πως «οι διαπραγματεύσεις πρέπει να επανεκκινήσουν και αυτή τη φορά να πάνε μέχρι το τέλος, όχι στη βάση της οποιασδήποτε λύσης, αλλά σε ό,τι έχει συμφωνηθεί με επανειλημμένα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, των δυο κοινοτήτων και το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο». Παράλληλα εκτίμησε ότι υπάρχει περιθώριο για λύση αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης