Προτεραιότητα για το ΑΚΕΛ αποτελεί η επαναβεβαίωση ότι το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και ότι οι διαπραγματεύσεις θα επαναρχίσουν το συντομότερο, βάσει του πλαισίου του γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με δηλώσεις του γγ, Άντρου Κυπριανού, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ξένων πρέσβεων στην Κύπρο για τις θέσεις του κόμματός του.

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τη διαφωνία του ΑΚΕΛ για την εγκατάλειψη, όπως υποστήριξε, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, της συμφωνημένης βάσης λύσης για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, προειδοποιώντας ότι «μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στη διχοτόμηση». Αναφέρθηκε στην πρόταση του κ. Αναστασιάδη για αποκεντρωμένη ομοσπονδία, σημειώνοντας ότι «το ΑΚΕΛ δεν διαφωνεί από θέση αρχής αλλά και δεν γνωρίζει τί εννοεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ακόμη και σήμερα και αφού μεσολάβησαν δύο συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, δημόσιος διάλογος και διάγγελμα του Προέδρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο γγ του ΑΚΕΛ διερωτήθη γιατί επιμένει πεισματικά, κατά την έκφρασή του, ο κ. Αναστασιάδης να μην μοιράζεται με τα κόμματα τις σκέψεις του.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης