Το ισχνό εκλογικό ποσοστό 7,68% που εξασφάλισε στις ευρωκάλπες η συνεργία ΕΔΕΚ – Οικολόγων σχολιάζεται δυσμενώς.

Στην ΕΔΕΚ σηκώνουν το βάρος της αποτυχίας και μελετούν τα αίτια που οδήγησαν στην οριακή εξασφάλιση της μιας έδρας στο Ευρωκοινοβούλιο με τον Δημήτρη Παπαδάκη, χωρίς να θεωρούν ότι διασώζονται αφού πλέον νοιώθουν την ανάσα της Συμμαχίας Πολιτών του Γιώργου Λιλλήκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη ανοίγει μέτωπο στην ΕΔΕΚ αφού ηγετικά στελέχη μέμφονται τη διαχείριση που προηγήθηκε των προεδρικών εκλογών με την επιλογή Λιλλήκα ως προεδρικού υποψηφίου κάτι που επιβεβαίωσε τις προειδοποιήσεις για αξιοποίηση του προεδρικού εκλογικού αποτελέσματος για συγκρότηση κόμματος.
Η πρώτη αξιολόγηση στη Γραμματεία του κόμματος έδειξε και τις προθέσεις ηγετικών στελεχών ενόψει της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου την προσεχή Δευτέρα οπότε και αναμένεται να γίνει ξεκαθάρισμα θέσεων και προθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», κομματικά στελέχη θέτουν θέμα ανάληψης ευθύνης για το εκλογικό αποτέλεσμα με συλλογικές παραιτήσεις από όλους τους αξιωματούχους και τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

Ο τέως ευρωβουλευτήςψΣοφοκλή Σοφοκλέους χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «ήττα για την ΕΔΕΚ και ότι ίσως προκύπτει θέμα επανίδρυσης του κόμματος».

Μία άλλη άποψη στους κύκλους της ΕΔΕΚ υποστηρίζει ότι κάποιοι ανοίγουν μέτωπα θέλοντας να υπηρετήσουν σκοπιμότητες και προσωπικές ατζέντες εκτοπίζοντας αξιωματούχους ή οδηγώντας το κόμμα προς άλλες κατευθύνσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν πως στο στόχαστρο βρίσκεται ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος, που ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, προκειμένου να ανακοπεί η προοπτική του για εκλογή στην προεδρία της ΕΔΕΚ εάν και όταν ανοίξει τέτοιο θέμα.

Στον Μαρίνο Σιζόπουλο ανατέθηκε από τη Γραμματεία του κόμματος να ετοιμάσει έκθεση για το εκλογικό αποτέλεσμα και να την παρουσιάσει στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου την προσεχή Δευτέρα.
Πάντως, επίσημα η Γραμματεία της ΕΔΕΚ εκφράζει την ικανοποίησή της για την εκλογή ευρωβουλευτή από τη συνεργασία ΕΔΕΚ – Οικολόγων, αλλά και προβληματισμό της για την εκλογική αποτυχία.

Πηγή: www.philenews.com/
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης