Τουρκοκύπριος αντιρρησίας συνειδήσεως φυλακίστηκε στα Κατεχόμενα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 04:46
Τουρκοκύπριος αντιρρησίας συνειδήσεως φυλακίστηκε στα Κατεχόμενα
Σε φυλακή στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου οδηγήθηκε ο Τουρκοκύπριος αντιρρησίας συνειδήσεως, Χαλίλ Καραπασάογλου. Προηγουμένως, «στρατιωτικό δικαστήριο» είχε επιβάλει χρηματική ποινή στον ίδιον, με το σκεπτικό ότι αρνείται να υπηρετήσει στον «στρατό». Μετά το τέλος της διορίας για την καταβολή της χρηματικής ποινής, οι «Aρχές» συνέλαβαν τον κ. Καραπασάογλου.

Η αστυνομία «συνέλαβε» τον Τουρκοκύπριο ακτιβιστή στο σπίτι του και στην συνέχεια τον οδήγησε στην φυλακή. Έξω από το σπίτι συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος «Νέα Κύπρος», Μουράτ Κανατλί, ο οποίος είναι επίσης, αντιρρησίας συνειδήσεως, αναφέρθηκε στις παράνομες εκφάνσεις της νέας απόφασης, τονίζοντας ότι «το αίσθημα της δικαιοσύνης στην τουρκοκυπριακή κοινότητα έλαβε σήμερα ένα νέο πλήγμα».

Επίσης, ο κ. Κανατλί εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι προσφυγές, τόσο του κ. Καραπασάογλου, όσο και των υπόλοιπων αντιρρησιών συνειδήσεως στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) θα έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 04:46