Στο θαλασσοτεμάχιο 4 της κυπριακής ΑΟΖ εισήλθε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Όπως μεταδίδει ωστόσο ο Φιλελεύθερος Κύπρου, το Μπαρμπαρός δεν αναμένεται να προχωρήσει προς το οικόπεδο 10 όπου συνεχίζεται η γεώτρηση της αμερικανικής εταιρείας Exxon Mobil. Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε την τουρκική να μην τολμήσει να εμφανιστεί στην περιοχή όπου δρα ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, αυτό θεωρείται ως απάντηση στην υλοποίηση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από μικρή απόσταση παρακολουθεί τα διαδραματιζόμενα η ελληνική φρεγάτα Ψαρά. Ενόψει του γεγονότος ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να παρενοχλήσει το γεωτρύπανο της ExxonMobil, το οποίο από την περασμένη Παρασκευή έχει αρχίσει τις έρευνες στο θαλασσοτεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, προχώρησε σε μια άλλη πρόκληση σε βάρος της Κύπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επέλεξε το θαλασσοτεμάχιο 4, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Κύπρου και έχει αμφισβητηθεί από την Τουρκία. Πληροφορίες αναφέρουν πως το Μπαρμπαρός συνοδεύεται από τέσσερα τουρκικά πολεμικά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τουρκικές κινήσεις παρακολουθούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι όμως προφανές ότι δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης