Χ. Γεωργιάδης: «Δεν θα εκτροχιαστεί το οικονομικό πρόγραμμα της Κύπρου»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014, 11:17
Χ. Γεωργιάδης: «Δεν θα εκτροχιαστεί το οικονομικό πρόγραμμα της Κύπρου»
Διαβεβαιώσεις ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Κύπρου δεν θα εκτροχιαστεί έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΡΙΚ.

Τα οικονομικά του κράτους αντέχουν για κάποιους μήνες, ανέφερε ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι σε περίπτωση που παραταθεί η εκκρεμότητα με τον νόμο περί εκποιήσεων ακινήτων, θα δημιουργηθεί πρόβλημα.

Είναι δεδομένο πως, αν δεν αρθεί η εκκρεμότητα με τον νόμο για τις εκποιήσεις ακινήτων, δεν θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως είπε, σε όλες τις επαφές του με την τρόικα και με μεγάλους επενδυτικούς οργανισμούς, έστειλε το μήνυμα ότι «αυτή εκκρεμότητα δεν ισοδυναμεί με εκτροχιασμό ή αναστολή της ευρύτερης προσπάθειας για μεταρρύθμιση και εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας». Αυτό, είπε, το διαπιστώνουν και οι ίδιοι αφού ήδη διαμορφώνονται κάποια αποτελέσματα.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι μέσα από προσεγγίσεις που βασίζονται στη λογική, πρέπει να βρεθούν λύσεις που να διασφαλίζουν τα δικαιώματα όλων και να επιτραπεί ταυτόχρονα η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Πηγή: ΑΠΕ
Κ.Π.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014, 11:40