Αυτήν την κρίσιμη περίοδο οφείλουν όλοι να αποφεύγουν δημόσιες δηλώσεις, που οδηγούν σε πηχυαίους τίτλους και «οι οποίες επιτείνουν το πρόβλημα με το ζήτημα αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας», δήλωσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Με αφορμή δημοσιεύματα για δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη στην Κύπρο για τη στάση της Εκκλησίας της Κύπρου στο θέμα αυτό, ο προκαθήμενός της ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «τα ζητήματα που προκύπτουν με την Ουκρανία πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και εν αγάπη διαλόγου, στον οποίον είναι πρόθυμη να συμβάλει και η Εκκλησία της Κύπρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε ακόμη πως η Εκκλησία της Κύπρου διατηρεί άριστες σχέσης ενότητας με όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, περιλαμβανομένων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ο Στανισλάβ Οσάτσι είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι, αν η Εκκλησία της Κύπρου ταυτιστεί με τη θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη, αναπόφευκτα θα επηρεαστούν οι σχέσεις Ρωσίας – Κύπρου.

Υποστήριξε και ότι στο παρελθόν, σε συνομιλία του με τον Μακαριώτατο, αυτός τάχθηκε υπέρ της ενότητας της Ορθοδοξίας και ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος στηρίζει τη θέση του Ρωσικού Πατριαρχείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης